Fülöpné Barna Éva

Szülői gondolatok

Szülőként számomra a legfontosabb, hogy gyermekemet szerető és gondoskodó kezekben lássam. Ezért örültem, hogy kis falunkban, a mi óvodánkban mindezt megtaláltam. Úgy tapasztaltam, hogy itt a kisgyermekeket olyan nevelők veszik szárnyaik alá, akik tele vannak szeretettel, együttérzéssel. Fontos számukra, hogy a családi nevelés értékeire építve és azt kiegészítve, olyan szeretetteljes légkőrt alakítsanak ki, amely a gyermekek érdekeit, igényeit tartja szem előtt.Fontos számukra, hogy megismertessék velük a környezetüket, a benne élő növényeket, állatokat, embereket, sőt még az emberiség múltját és jelenét is. Erre számos fantasztikus megszervezett napokat szántak.Kirándulás, múzeumlátogatás, séta a városi piacon, a horgásztónál, eperszedés a venyimi kertészetben, és a nyíltnapok alkalmával a szülők is betekinthettek az óvodai élet sokszínűségébe.Az óvoda nagy figyelmet szentel a szülőkkel való kapcsolattartásra, ezt misem mutatja jobban, mint a családi nap, amelyet az anyukák, apukák és nagyszülők remek hangulatban töltöttek el a gyermekek körében.
Az óvodai élmények meghatározzák az életünket, a férjem 30 évvel ezelőtt járt ide, és a mai napig szívesen emlékszik Magdi nénire és Erzsi óvó nénire, s a velük eltöltött szép napokra.
Ennek a szeretetteljes óvodai légkőrnek köszönhetően az idén számos kiegyensúlyozott, tudásszomjas kisgyermek kezdte meg az első osztályt.
Köszönjük szépen a nevelők szerető gondoskodását.

Fülöpné Barna Éva – szülő