Rozbora Piroska

Csodák a Nagyvenyimi Nefelejcs Napközi-otthonos Óvodában

Már az első látogatásom alkalmával – 14 évvel ezelőtt – megtapasztaltam, hogy ez egy különleges hely, olyan, ahol a gyermeki léleknek sok kis “csodát” teremtenek. A vezető óvónő Benedekné Sajti Julianna bemutatta az óvodát. Az ott kiállított és elraktározott tárgyakból, használati eszközökből láttam, hogy itt nem “mindennapi” munka folyik. Nagy hangsúlyt fektetnek a természet szeretetére, megismertetésére, és a hagyományőrzésre.
Az óvónőkkel és az óvoda dolgozóival megismerkedve megéreztem és megtapasztaltam, hogy melegszívű, szeretetteljes nevelés és oktatás folyik ebben az intézményben. Az első pillanattól nagyon jó kapcsolat alakult ki közöttünk. Maximálisan segítették a munkámat. Nagyon szívesen gondolok vissza az első együttműködésünkre.
Mint művelődési ház vezető kerültem Nagyvenyimre. Első nagyszabású szervezésem egy foltvarró tanfolyam volt. Gondot okozott, hogy hol tudnánk megtartani, mivel abban az időben a művelődési háznak 1 nagy terme volt, és minden programot, próbákat ott bonyolítottunk le. A tanfolyam pedig egész napos. A jelentkezők között több óvónő neve is felbukkant, így a vezető óvónő felajánlotta helyszínül az ebédlőjüket. A tanfolyam sikeresen befejeződött. A mai foltvarró klub innen nőtte ki magát.
A 14 év alatt nagyon szoros kapcsolat alakult ki a két intézmény és dolgozói között. Programjainkkal egymást támogattuk, segítettük. A művelődési ház meseelőadásokat szervezett a gyerekeknek. Az óvoda programjait színesebbé tették a művelődési ház csoportjainak fellépései (mazsorett, néptánc).
Egészséges táplálkozással kapcsolatos előadásokat tartottunk, melyen az óvoda dolgozói illetve szülők is részt vettek.
Az óvónők rendszeresen tartottak játszóházakat a művelődési házban. Segítették gyermekrendezvényeinket. Klubjaink és csoportjaink aktív résztvevői. Községünk kulturális életének aktív közreműködői az óvónők és a gyerekek is – szebbnél szebb műsorokkal mutatkoznak be.
Tevékeny részesei voltak a Testvér-települési Kapcsolatoknak. Ezen a téren is segítették a munkámat.
Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az együttműködésért és a támogatásokért.
A 14 év alatt nagyon sok óvodai programon részt vettem személyesen is, és figyelemmel kísértem munkájukat, fejlődésüket. Így tudom, hogy ezzel a “nem mindennapi” szívvel-lélekkel végzett munkával nagyon sok óvodának mutatnak példát és tanítanak nevelési módszereket. Mindenhol a legnagyobb elismerést kapják.
Szívből gratulálok az elért eredményekhez.
Kívánok jó erőt, egészséget a további munkához és terveitek megvalósításához.

Rozbora Piroska Nyugdíjas Művelődési Ház vezető