Rauf Pálné

Félévszázad margójára

A mindennapjainkat is a kisebb-nagyobb örömök színesítik, hát még az ünnepeinket.Így vagyok ezzel én is, készülődve a fél évszázados jubileumra. Én már elmondhatom, voltam óvodás. Igaz, ekkor még nem itt, hanem a “pusztai iskolába” voltunk nyári óvodások, míg szüleink dolgoztak. Igazából csak gyermek megőrzés volt, de biztosan sokat segített akkoriban szüleinknek. /ez már a jelenlegi óvoda elődjének tekinthető/
Varázslatosak voltak a mesék, amiket akkor hallottam. -Így utólag, nem belemagyarázva- úgy érzem jelenlegi hivatásom alapjának is része volt.
Amikor a múltunkban keresgélünk, valójában jelenünkben és a jövő érdekében kutakodunk.
Ez egy olyan esemény, amely rólunk szól, az itt dolgozókról, a gyermekekről és persze a szülőkről.
Községünk egy intézménye, amely egy kis vidám, békés sziget e rohanó világunkban.
Képesek vagyunk igazodni egymáshoz, elfogadni a másikat olyannak, amilyen.
Az 50 éves jubileum kapcsán, öröm és meghatódottság van bennem is, mert a fél évszázad alatt nőtte ki magát intézményünk olyanná, amilyenné napjainkban láthatjuk.
Nemcsak külsőleg, hanem a szakmai munkát illetően is.
Köszönet elődeinknek, hogy megteremtették az alapokat a tovább fejlődéshez, amelyet a gyermekekért munkálkodó, jó szellemű közösséggel tovább fejlesztettünk.
Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy elmúlt három évtizedben, ennek a munkának én is részese voltam.
Jó azt tudni, hogy a kollégák derűvel, mosollyal, becsülettel és szívük minden melegével teszik a dolgukat, azzal a tudattal, amit a jó pedagógus mindig hittel vallott, hogy “a gyermek az egy személyben rám bízott EMBERSÉG!”
Szívből kívánom, hogy ez a szellem intézményünk fennállásáig legyen a meghatározó.
Büszkék vagyunk az elért eredményeinkre, ebben persze mindenki munkája benne van, természetesen továbbra is igyekszünk ápolni és gazdagítani hagyományainkat.

Rauf Pálné Zsuzsa óvó néni – az intézmény vezető helyettese