Kundra Lászlóné

Nagyvenyim két oktatási intézménye, a Nefelejcs Napköziotthonos Óvoda és a Kossuth Lajos Általános Iskola elválaszthatatlan módon kapcsolódik össze.  Aki településünkön éli vagy élte gyermekkorát, e két intézmény emléke örökre belévésődik, mert bárhová is veti a sors, a gyerekkor egyet jelent az óvodával, iskolával.
Együttműködésünk ezért nélkülözhetetlen. A két intézmény nevelői évek óta bepillantanak egymás életébe, így jól ismerik az ott folyó munkát.
Látjuk, hogy a gyönyörű udvarukon az öreg fák árnyai alatt, az óvoda dolgozói igazi játékbirodalmat alakítottak ki, amelyben a gyerekek ideális körülmények között tölthetik a szabadidejüket. Első osztályosaink tanítójukkal minden tavasszal visszalátogatnak egy óvodai játszónapra, s ilyenkor ragyog a boldogságtól tanulóink arca, mert újra kisgyerekek lehetnek, és vidáman idézik fel az óvodában eltöltött éveket.
Az óvoda csoportszobáiba lépve igazi mesebirodalomban találhatjuk magunkat, a sok játék, az ízléses berendezés és az óvó nénik ügyes keze által alkotott díszletektől. Tudjuk, hogy a kisgyermeknek ahhoz, hogy az iskolában könnyen boldoguljon, meg kell tanulnia kifejeznie magát, tudnia kell a mindennapi élet adta szerepeket, viselkedési mintákat alkalmazni, társaival és a felnőttekkel együttműködni. Ehhez a nagyvenyimi óvoda kiváló ismereteket, stabil alapokat biztosít az odajáró kicsiknek.A tevékenységközpontú nevelési program segítségével a gyerekek tapasztalatokra épített ismeretekkel lépnek az iskolánkba és jól tudjuk, hogy ez a játékra épített ismeretszerzés maga a tanulás.Nagyszerű iskola-előkészítést biztosít az a sok-sok kézügyességet fejlesztő foglakozás is, amit a kiemelkedő ügyességű és fantáziájú óvó nénik szerveznek óvodásaiknak nap, mint nap.
Végül, amit mindenki elismer, ebben az óvodában főzik a legfinomabb ebédeket, sütik a legfinomabb sütiket, s ezt nemcsak a gyerekek mesélik el nekünk, hanem magunk is megtapasztaltuk már egy-egy vendéglátás során.
Gratulálok az óvoda sikereihez. További munkájukhoz erőt és kitartást kívánok az iskola minden dolgozója nevében.

Kundra Lászlóné iskolaigazgató