Jakab Istvánné

ÓVODÁNK NAGYMAMA SZEMMEL

Jeles évfordulót ünnepel a Nagyvenyimi óvoda, 30-31 éve szülőként, 3-4 éve nagymamaként kerültem kapcsolatba a számomra mindig lenyűgöző intézménnyel.
Legelőször megfogott külső – a szem által tapasztalható adottsága, a gyönyörű környezete.
Hatalmas udvara, az óriási fák alatt elterülő parkban jól felszerelt játszótér, kinti asztalok, padok, pancsoló medence, homokozók és tér!…..tér!……tér!
Minden, ami az önfeledt játékhoz mozgáshoz kell!
Második pozitívum az intézmény derűs légköre, jó felszereltsége, annak érezhetősége, hogy itt minden az utolsó csavarig a kisgyermekért van.
A harmadik, a már szülőként korábban is megtapasztalt-saját konyha, igazi házi ízekkel, friss anyagokkal készített, változatos kisgyerekekhez igazított menüvel.
Az óvoda jó adottságai, tárgyi feltételei nem alakulhattak az évek folyamán csak úgy maguktól, azt irányítani, okosan terelgetni kellett az elképzelt cél felé, azért, hogy egyre komfortosabbá, szebbé váljon a mindenkori kisgyerekek javára, épülésére.
Az óvoda szakmai munkáját minősíteni nem tisztem, tudom, hogy bázis óvoda, érzem, hogy szellemisége, légköre jó, és bizonyára jól alapozott volt az óvodai indítása annak az unokámnak, aki az első osztályt az elmúlt évben kitűnő eredménnyel végezte, és a másiknak, aki az elsőt különösebb nehézség nélkül megkezdte.
Köszönöm!
Kívánom, hogy a jövőben is hasonló szellemben, és feltételek között tudják pallérozni az induló kis egyéniségeket!

Jakab Istvánné